sviestmedisSviestmedžio tepalas – 6.66 EUR

nuramins ir atgaivins žvarbaus oro suerzintą odą. Patikimiausia apsauga nuo šalčio!

Sviestmedžio (taukmedžio) aliejus

(INCI:Butyrospermum Parkii butter).
Ekologiškas šalto spaudimo.
Ecocert SAS F32600
Kilmės šalis: Vakarų Afrika, Burkina Fasas.Pagaminta Prancūzijoje
50 ml.

“Gyvenimo medžio” dovanos iš Pietų Afrikos

Sviestmedžio aliejus dar vadinamas ir taukmedžiu, ir “Karite” sviestu. Tai yra tepalo konsistencijos aliejus. Šildomas tarp delnų ištirpsta ir maloniai pasiskirsto ant odos. Išgaunamas iš plačiašakių Karite (k-ree-tay) medžių riešutų, augančių Vakarinėje Afrikos dalyje. Pačius geriausius vaisius, iš kurių sėklų spaudžiamas Karite sviestas, subrandina 40 -50 vegetacijos metais. Vietine kalba Karite – gyvenimo medis. Senosioms Afrikos tautoms – tai vaistas, maistas, apsauga ir grožis. Nuo pat gimimo iki gilios senatvės.

Kaip veikia?

Sviestmedžio vertingumas slypi jo turtingoje sudėtyje. Išskirtinai didelė vitaminų A, E ir EFA (nepakeičiamų riebiųjų rūgščių) koncentracija stimuliuoja odos gyvybinius procesus ląstelės membranos viduje bei suteikia patikimą apsaugą prieš aplinkos žalingus faktorius. Fitosteroliai stiprina odos atsparumą dirgikliams, aktyvina kraujotaką, veikia prieš uždegimus bei drėkina. Linoleno rūgštys padeda sumažinti vandens netekimą paviršiniuose audiniuose. Keratinai suteikia elastingumo ir gyvybingumo tiek odai, tiek plaukams.

Kam tinka?
Sviestmedis tinkamas visų tipų odai ir įvairių kūno dalių odos bei plaukų priežiūrai.
Tai pirmoji pagalba didelio jautrumo asmenims, su išsausėjusia, suerzinta ar sukietėjusia odai.
Ypač aliejus vertingas šaltuoju metų laiku, nes saugo nuo vėjo ir šalčio, ramina, minkština, maitina bei atnaujina epidermį.

– Sviestmedžio tepalas yra nepakeičiama kūno priežiūros priemonė kūdikiams, vaikams ir asmenims su itin aukštu jautrumo koeficientu.
– apsaugo nuo žalingų aplinkos faktorių (saulės, vėjo, šalčio, karščio)
– minkština sukietėjusias ar suskirdusias vietas (veidą, lūpas, rankas, pėdas,kelius, alkūnes)
– maitina ir drėkina išsausėjusią veido odą ar plaukus
– ramina ir gydo odos suerzinimus bei pažeidimus (nudegus, nušalus, etc.)

Pagrindinės funkcijos – minkština, ramina, drėkina ir apsaugo odą nuo žalingų aplinkos faktorių.

Naudojimas kūno priežiūrai
– išbertai odai
– sutrūkinėjusiai, sudiržusiai odai (ypač kulnams ir alkūnėms)
– odai varginamai dermatitų, psoriazių ir egzemų
– suerzintai odai (alergijos, vabzdžių įkandimai, nudegimai saulėje, buitiniai nudegimai, nušalimai)
– smulkioms žaizdelėms ir nubrozdinimams
– pragulų prevencijai ir gydymui
– maitinančių mamų suskirdusiems krūtų speneliams
– artritiniams ir raumenų skausmams mažinti
– masažams

Naudojimas veido priežiūrai
– itin išsausėjusiai, tempiamai, suerzintai ar sukietėjusiai odai
– pažeistai smulkių nelygumų ar įtrūkimų
– naikina pelenų atspalvį
– prieš raukšles (sutvirtina jungiamąjį audinį)
– jaunina (atstato ir išvalo odos poras)

Naudojimas plaukams
– Drėkina išsausėjusius plaukus
– Gerina galvos odos kraujotaką bei skatina plaukų augimą
– Maitina trapius plaukus
– Apsaugo silpnus plaukus nuo slinkimo
– Gydo suskilusius plaukų galiukus
– Saugo nuo saulės spindulių poveikio
– Saugo nuo chloruoto ir jūros vandens poveikio