jojobaSimondsijų aliejus – 12.45 EUR
100 proc. natūralus skystas vaškas
(Simmondsia činensis)
Kilmės šalis Izraelis

100 ml.

Išgaunamas šalto spaudimo būdu iš simondsijų riešutų, augančių Arizonoje, Kalifornijoje, Meksikoje ir Tibete.
Unikalus savo chemine sudėtimi skystas vaškas, labai artimas žmogaus sebumui, t.y. natūraliesiems riebalams, kurie reikalingi odos ir plaukų drėgnumui, elastingumui, gyvybingumui palaikyti.
Jo sudėtyje yra visko, ko reikia odai prižiūrėti: biologiškai aktyvių medžiagų, aminorūgščių, mineralų ir vitaminų.
Įdomu, kad Egipto piramidėse rastų šio aliejaus pavyzdžių sudėtis ir savybės išliko visai nepakitę. Ir šiuolaikinėje kosmetikos pramonėje jis kartais naudojamas kaip stabilizuojantis, t.y „konservuojantis“ komponentas.
Naudotas senovėje, jis be galo vertingas ir šiuolaikiniam žmogui, nes stimuliuoja odos apsauginio sluoksnio veiklą.
Kaip veikia?
Stangrina, lygina, atstato elastingumą, tonizuoja, suteikia sveiką spalvą, gerai susigeria, veikia prieš uždegimus.

Simondsijų aliejus greitai įsiskverbia į giluminius odos sluoksnius, stabilizuoja odos pH (rūgštingumą), maitina ją iš vidaus ir reguliuoja vandens balansą, paviršiuje sudaro apsauginę lipidų plėvelę, skatina odos regeneraciją bei suteikia elastingumo.
Šis unikalus aliejus reguliuoja ir harmonizuoja, tad jį galima naudoti ir kai oda sausa, ir kai riebi. Tinka spuoguotai odai, sergant egzema, psoriaze, net gi, kai kamuoja dermatitas, nes yra itin veiklus.
Naudojimas
Kosmetologijoje simondsijų aliejus daro stebuklus: giliai prasiskverbia į poras, energizuoja, maitina ir drėkina, jaunina brandžią odą, tad idealiai tinka veido, kaklo, dekoltė priežiūrai. Jį galima praturtinti daugeliu eterinių aliejų, nes pats simondsijų aliejus yra beveik bekvapis.

Plaukams ne mažiau naudingas nei odai. Jo sudėtyje esantis vaškas plaukus padengia, apsaugo ir atnaujina. Puikiai tinka suvargusiems, sausiems ir lūžinėjantiems plaukams, suteikia jiems natūralaus blizgesio, skatina augimą.

Simondsijų aliejus pagerina turimas kosmetikos priemones: į 100 ml kremo verta įlašinti 10–15 ml aliejaus, arba 5–10 ml simondsijų aliejaus – į 100 ml balzamo ar šampūno plaukams. Dar geriau jei kosmetikos priemones aliejumi papildysite prieš pat vartojimą: porą lašiukų ant delno.

Dėl unikalių savybių ir absoliutaus grynumo simondsijų aliejus gali būti naudojamas labai plačiai – vienas ar mišiniuose su kitais augaliniais aliejais (ypač gerai dera su avokadų aliejumi).

* Kasdienei visų odos tipų priežiūrai. Ypač jei oda džiūsta, pleiskanoja, sensta, vysta. Aliejų tepkite ant sausos odos, arba – nusiprausę po dušu, kol ji dar drėgna, taip geriau susigeria ir pasiskirsto.
* Puikiai tinka masažui.
* Raukšlelėms aplink akis naikinti. Aliejų naudokite sumaišytą su avokadų aliejumi (santykiu 1:1). Švelniais judesiais įplekšnokite į odą. Procedūrą geriausia atlikti 1–2 kartus per dieną.
* Jei jūsų oda problemiška, joje yra įskilimų, smulkių pažeidimų, dermatito požymių. Pažeistas vietas tepkite aliejumi.
* Puikiai tinka suskeldėjusių, sausų, vėjo nugairintų lūpų priežiūrai. Ir ryte, ir vakare patepkite lūpas aliejumi. Švelniai pamasažuokite.
* Naudojamas po saulės vonių, turi apsauginį poveikį nuo UV spindulių.
* Naudojamas po skutimosi.
* Minkština sukietėjusią odą alkūnių, pėdų srityse.
* Drėkina ir minkština sausus, skilinėjančius nagus. Užtepkite aliejaus ir švelniai įtrinkite.
* Efektyviai veikia plaukus. Tinka visiems jų tipams, nes yra augimo stimuliatorius. Gerina dažytų, sausų ir lūžinėjančių plaukų būklę, stabdo plaukų slinkimą. Grynu aliejumi įtrinkite plaukų šaknis 60 – 30 minučių iki galvos plovimo. Jį galite naudoti ir kaip kaukę – įtrinkite visus plaukus aliejumi, gerai iššukuokite, šiltai apriškite ir palikite porai valandų. Vėliau išplaukite šampūnu.